Örömteli élet Életmód Program

Konzultáció


 Az Örömteli élet Életmód Program 2018-ban született meg. 

A célom az volt, hogy egy olyan programot nyújtsak át, amely segítségedre lehet abban, hogy:

A mindennapokat egészségtudatosabban tudd megélni, hiszen egészségünk a legfontosabb Kincsünk, amit már akkor ismerünk csak fel, amikor kezdjük elveszíteni! További célom a programmal az, hogy mindeközben felismerd az Önmagadban, és az életedben rejlő csodákat, felismerd életfeladatod, és tudd tartalékaid mozgósítani életfeladatod betöltése érdekében!


Az Örömteli élet Életmód Program tudományos háttérrel rendelkezik. Alapja a bio-pszicho-szocio-spirituális egészségmodell, továbbá fontos szerepet kap a programban a pozitív pszichológia, mely a pszichológia legfiatalabb ága, aminek középpontjában a boldogság kutatása áll.


Az Örömteli élet konzultációk alapja maga a program, mely során közösen dolgozunk céljaid elérésén, és azért, hogy a Te életed is élvezhetőbbé, Te magad pedig boldogabbá válhass!,, Az ember olyan, mint egy nyíló virág: fejlődni és növekedni képes."

(Carl Rogers)


Munkám során a fenti idézet jegyében tekintek pácienseimre. Hiszem azt, hogy az ember életének bármely szakaszában képes a fejlődésre. Hiszem azt, hogy életünk legszomorúbb tapasztalatainak is lehetnek pozitív hozadékai, melyek lehetővé teszik idővel a növekedést és a fejlődést. 


Továbbá hiszek abban, hogy minden emberben ott rejlenek azok a tartalékok, amelyeket mozgósítva az adott személy közelebb kerülhet önmagához, önmaga megértéséhez, és képes lehet pozitív irányú változást elérni .


Az én feladatom az, hogy a segítő kapcsolat által ezeknek a tartalékoknak a mozgósítását segítsem. Munkám során ebből kifolyólag személyközpontú légkört igyekszem teremteni, mely során igyekszem a kliens világát megérteni úgy, ahogy azt ő megéli, átéli. 


Arra törekszem, hogy klienseimmel egy partneri együttműködés valósuljon meg, melynek alapja a bizalom, és a feltétel nélküli elfogadás. Az ülések során nagyon fontosnak tartom azt, hogy őszintén, egész lényemmel jelen legyek, nem pedig egy szerepnek eleget téve. 


Örömteli élet Életmód Program 

Konzultáció 


Ahogy életem más területein is, így a munkám során is nagyon fontos szerepet tölt be az alázat. Hogy mit jelent ez? Egyszerre igyekszem lámpásként világítani klienseim életében, hogy tisztábban, reálisabban tudják látni önmagukat, valamint megmutatni a pozitív irányba vezető utat, ugyanakkor támaszként is funkcionálok, akire támaszkodni lehet, amíg arra szükség van. 


Az időpontfoglalás gyors és egyszerű! Nincs más dolgod, mint az, hogy a "Szeretnék időpontot foglalni" gombra kattints, ezt követően egy naptár fog megjelenni, melyben ki tudod választani a számodra legmegfelelőbb időpontot! Ha ez is megvan, néhány fontos kérdést teszek fel neked, ilyen pl.: Melyik szolgáltatásom szeretnéd igénybe venni, Online konzultáció esetén melyik felületen szeretnéd a konzultációt lebonyolítani? (Messenger, Skype, Viber). Ezután már csak egy kattintás, és megtörténik az időpont foglalása!

Örömteli élet Életmód Program

Konzultáció

 Milyen esetekben ajánlom a konzultációt?


*Abban, az esetben, ha azt érzed, nem bírod tovább, és szeretnél kicsit kilépni a mindennapok taposómalmából, és szeretnél olyan technikákat elsajátítani, melyek segítségedre lehetnek abban, hogy megtanulj kiegyensúlyozottabban élni...

*Abban az esetben, ha úgy érzed, hogy az elmúlt idők megpróbáltatásai következtében elvesztetted az életkedved, nem látod az életben rejlő szépséget, és szeretnéd újra megtalálni az életben rejlő örömöket...

*Abban az esetben, ha vannak céljaid, melyeket szeretnél elérni, de egyelőre úgy érzed, hogy azt sem tudod merre indulj...

*Abban az esetben, ha úgy érzed, hogy rohanó világunkban elvesztetted Önmagad, és nem az az ember vagy, aki egykor voltál... Önértékelési és/ vagy (pár)kapcsolati problémákkal küzdesz, 


*Abban az esetben, ha szeretnéd jobban megismerni  testi-lelki működésed, megérteni és megismerni Önmagad, és környezeted működését...


* Abban az esetben, ha megoldatlan problémákkal küzdesz, melyek egyre nagyobb nyomást, szorongást okoznak, és nem látod a kiutat! 


* Abban az esetben, ha ELDÖNTÖTTED, hogy egy testileg- lelkileg egészséges életre vágysz!


A konzultáció célja az, hogy az általam javasolt irányelvek mentén úgy tudj változtatni az életmódodon, hogy az testi, lelki, szellemi egészséged fenntartását tegye lehetővé, így a felborult egyensúlyi állapot helyreálljon, és bekövetkezhessen a fejlődés. 


A konzultáció alapja

 az 

Örömteli élet Életmód program


Munkám során a gyógyításnak azon szemléletéből indulok ki, miszerint az ember bio-pszicho-szocio-spirituális lény.
Az 1990-es évektől kezdve születtek meg azok a tanulmányok, melyekben arról olvashatunk, hogy nekünk embereknek a biológiai, pszichológiai, társas szempontok mellett, bizony spirituális igényeink is vannak.

Gondoljunk csak egy súlyos betegségre, egy hirtelen jött olyan élethelyzetre, melyben megkérdőjeleződik életünk értelme, személyes azonosságunk, és bizonytalanná válik egzisztenciális helyzetünk is. Ezeknek a helyzeteknek a megértéséhez, kezeléséhez elengedhetetlen figyelembe venni a biológiai szempontokon túl, a pszichológiai és társadalmi szempontokat, de Daniel P. Sulmasy amerikai belgyógyász, klinikai etikus és ferences szerzetes szerint mindez nem elegendő. Ő amellett érvel, hogy a vallási és/vagy spirituális igényeket is figyelembe kell venni.

Pl. ,,Mi az életem értelme?", ,,Mit érek én az életben?", ,,Mi az, amit még meg tudok valósítani?", ,,Ki az, akik azok, akiknek én fontos vagyok?" - ezekkel a spirituális kérdésekkel gyakran találkozom munkám során. Azt tapasztalom, azok, akik spirituálisan nyitottak, azon túl, hogy megtalálják ezekre a kérdésekre a választ, nagyobb valószínűséggel, és rövidebb idő alatt nyerik vissza testi-lelki egyensúlyi állapotukat, mint azok, akik teljesen elzárkóznak a spiritualitástól és/ vagy vallástól. 


A programban fontos szerepe van :


* az egészségtudatosságnak, 
 * pozitív életszemléletnek, a reális valósághű észlelés keretein belül

* a helyzetekkel, érzelmekkel való megküzdésnek

* a hangsúly az itt és a most-on van

* a jelen tudatosságán

* a személyes növekedésen, és fejlődésen.A konzultáció menete


* A konzultáció kezdetén olyan kérdéseket szoktam feltenni, melyekre adott válaszok alapján kiderül számomra az, hogy miben tudok segítségedre lenni, mi az én feladatom. 

* Ezt egy állapotfelmérés követi. A kiértékelést követően megbeszéljük, hogy mely területeken szükséges lépéseket tennünk ahhoz, hogy a korábban megfogalmazott célokat elérjük!

* A siker érdekében a célokat alcélokra bontjuk, kis lépésekben gondolkodunk és egyéni ütemben haladunk a cél felé vezető úton, melyen végig, mint egy mankó, támaszként szolgálok. Amennyiben szeretnéd, hogy együtt dolgozzunk, jelentkezz az első ingyenes konzultációra!


Örömteli élet

Életmód Program Konzultáció 


*Személyesen 

vagy

Online


4.000 Ft/50 perc Az Online konzultáció előnye és hátránya


Az Internet ma már életünk részévé vált. Lehetőségünk van néhány perc leforgása alatt termékeket, illetve szolgáltatásokat rendelni az Internet segítségével, lehetőségünk van távolban élő hozzátartozóinkkal kapcsolatot tartani, továbbá informálódni minden mennyiségben ... stb. 

Az ÖRÖMTELI ÉLET ÉLETMÓD  KONZULTÁCIÓ is elérhető online formában is. 
Az állandó rohanás, elfoglaltság következtében egyre többen választják a közös munkának ezt a formáját, melynek előnyei a következőek:

 

* elérhető azok számára is, akik távol élnek, és túlzottan elfoglaltak 
* elérhető otthonról, időveszteség nélkül 
*rugalmas, kényelmes 

Szeretettel várom jelentkezésed!

 

*Az életfa a változást, fejlődést szimbolizálja! Mi, akik viseljük, hiszünk abban, hogy mi magunk is tehetünk azért, hogy az életünk örömteli legyen! Hiszünk abban, hogy, ha Mi magunk Örömteli életet élünk, ezzel a környezetünkben lévők életére is pozitív hatással lehetünk, majd Ők maguk is mások életére. Hisszük, hogy a mindennapi apró jó cselekedetekkel szebbé varázsolhatjuk mások életét, és ezáltal mi magunk is gazdagabbá válunk!Hiszünk a szeretet erejében, a fejlődésben, és az itt és a most, a jelen tudatosság , és persze az egészségtudatosság fontosságában!Rólam mondtátok

Bozóki Krisztina


Sziasztok! Mindenkinek csak ajánlani tudom. Én nagyon sokat köszönhetek ennek az oldalnak, és legfőképp Vikinek. Mióta ismerem Vikit elindult egy új fejezet az életemben, amiért borzasztóan hálás vagyok. <3

Sylvia Stuart


Üdv. Viktóriát meleg szívvel tudom ajánlani bárkinek, aki úgy érzi, hogy segítségre szorul. Én egy hónap alatt fejlődtem annyit, ami Viki segítsége nélkül akár évtizedekbe is kerülhetett volna. Pánikbetegséggel, rohamokkal indultam hozzá 10.25.-én az első beszélgetésünkre. Ma már 12.16.-a van, ebből 1 hónapja biztosan tünetmentes vagyok. Rengeteget segít! Imádom és ezúton is köszönöm a munkáját!:)

Egy boldog Anyuka! :D

Bagosi Marianna


Hálásan Köszönöm, hogy az élet összehozott minket, még ha személyesen nem is találkoztunk sosem.Pánikbetegséggel,szorongással és ennek testi tüneteivel éltem mindennapjaimat.Hála Neked Kedves Viki,hogy reményt és segítséget adsz a mindennapokhoz.Köszönöm a házi feladatokat, az útmutatásokat. A segítségükkel napról-napra egyre jobban haladok a gyógyulás felé.Már megtudok tenni olyan dolgokat, amikre egyedül képtelen voltam hónapokig. Vannak megtorpanások, megingások, de Te Viki, mindig ott vagy, hogy biztass!Köszönöm,hogy Veled és a te technikáddal a gyógyulás útjára léphetek!Hálás szívvel köszönöm!

Szabó Anett


Amióta Vikihez járok, és elkezdtem a virágterápiát is, úgy érzem elindultam egy új úton az önismeret és ennek segítségével egy boldogabb élet felé. Segít kielemezni a helyzeteket és megérteni, hogy miért viselkedünk úgy néhány helyzetben, ahogyan. Az általa javasolt gyakorlatok nagyon sokat segítenek és mindig egy-egy lépéssel közelebb érzem magam a célhoz. 

Snyapek Nikolett


Volt szerencsém megismerni Vikit egy csoporton keresztül, igaz nem személyessen. Elkezdtem szedni a Bach cseppeket és konzultáción keresztül boncolgattuk azt, hogy mivel tudom megszüntetni a szorongásaimat. Hálás vagyok Vikinek, mert nagyon kedves és megértő teremtés és próbál segíteni, h legyőzzem a pánikom. Akinek problémája van bátran forduljon hozzá, mert igaz néha fájdalmas a felderítés, de hogy teljes életet tudjunk élni, ehhez szükséges az hogy megfejtsük mi is az ami problémát okozza.

Sz. O.

Pár hete voltam olyan szerencsés, hogy nyertem egy lehetőséget Viktóriától egy másfél hetes online kurzusra. Igazán érdekes és izgalmas élmény volt. Viktória nagyon figyel minden egyes leírt szóra vagy mondatra, és tökéletesen leszűri belőle, hogy hol lehet a probléma. Vissza mentünk régi emlékekhez és onnan indultunk. Furcsa volt újra átélni őket, de mivel ez mind az én fejlődésemhez kellett nem éltem meg negatív dologként, hiszen ehhez egy igazán kedves, segítőkész és és maximálisan odafigyelő mentorom volt Viktória személyében. Csak ajánlani tudom őt és az általa létező Örömteli élet oldalt. Köszönöm a lehetőséget!!!  

Bányainé Oláh Ildikó 


2 héttel ezelőtt Végh Viktória egy játékot hirdetett meg. A játék lényege az volt, hogy egy szerencsés 2 hétig ismerkedhet Viki segítségével, az általa képviselt Örömteli élet programmal. A szerencsés nyertes én voltam! Az örömem azért is volt olyan nagy, mert általában nem nyerek semmit sem. Azonban most nem csak egy játékot nyertem, hanem egy fantasztikus embert is megismertem. Viki nagyon sokat segített nekem a 2 hét alatt, és elindított az úton az Örömteli Élet felé. Szívből ajánlom mindenkinek!!! Odafigyelése, személyre szóló tanácsai nagyon-nagyon sokat segítettek! KÖSZÖNÖM SZÉPEN ezt a 2 hetet!!! Számomra nem kérdés, hogy lesz folytatása!