Örömteli élet Életmód Program


...Így született meg az 

Örömteli élet Életmód ProgramAz Örömteli élet Életmód Program 2018-ban látott napvilágot. A program egy 15 évig tartó küzdelemnek a gyümölcse,  mely során megtapasztaltam azt, hogy milyen sérülékeny az ember és mennyire törékeny az emberi élet. Továbbá megtanultam azt is, hogy az Egészségünk, a LEGDRÁGÁBB KINCSÜNK , és bizony nagyon könnyen elveszíthető... Megértettem, mit jelent az valójában, hogy ha hited van, hegyeket mozdíthatsz el! S végül felismertem mi az én életem célja, mi a feladatom az életben.Hitem és felismerésem inspirált arra, hogy a következő képzéseken részt vegyek:


  • Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar, Pszichológia szak (2018)
  • Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Program (2013-2015)
  • Jobb Veled a Világ, Boldogságintézet- Boldogságprogram Klubvezető képzés (2018)
  • Bach- virágterapeuta képzés (2018)
  • Életmód és táplálkozási tanácsadó képzés (2019)A program célja 

Az Örömteli élet Életmód Program célja, hogy segítségedre legyen abban, hogy:


*Tudd a mindennapokat egészségtudatosan megélni

*Tudd felismerni az Önmagadban, és az életedben rejlő értékeket és szépségeket, 

*Személyiséged fejlődjön és egy pozitív életszemléletre tegyél szert 

*Az élet adta problémákkal tudj hatékonyan megküzdeni

*Tudd felismerni életfeladatod, és tudd tartalékaid mozgósítani életfeladatod betöltése érdekében!


Legyen Neked is Örömteli az életed!..


És ami még a program mellett szól...

                És arra motivált, hogy kidolgozzam a programot...


*Az egészségtelen életmód jelentősen hozzájárul Magyarországon a kedvezőtlen népegészségügyi mutatókhoz, 2016-ban a magyar lakosság összes, kockázati tényezőhöz köthető egészségveszteségének háromnegyede (76%) az egészségkárosító viselkedéshez volt kapcsolható!*A konkrétabb halálok vizsgálatából kiderült, hogy hazánkban számos haláleset MEGVÁLTOZTATHATÓ életmódbeli kockázati tényezőkhöz kapcsolódik!*Hazánk lakosságának alig több mint fele (56%) vélekedett úgy, hogy jó egészségi állapotban van, ami az egyik legalacsonyabb arány az EU-ban! *Az ECNP nevű szervezet (Európai Neuropszichofarmakológiai Kollégium) által közzétett vizsgálati eredmények szerint az európaiak összesen 38,2 százaléka szenved valamilyen mentális zavarban.


*Sonja Lyubomirsky:  Boldogságot determináló tényezők tortadiagramja->  Az emberek különböznek egymástól boldogságuk  szintje  tekintetében is. 50%-ban a genetikai adottságok, 10%-ban a környezeti tényezők, és 40%-ban a saját szándékos tetteik befolyásolják boldogságunk szintjét. Vagyis boldogságunk mértéke 40%-ban rajtunk múlik, ezért mi vagyunk felelősek! Ennek a résznek a kihasználtságát gondolkodásunk, és mindennapi cselekvéseink befolyásolják.
*A World Happiness Report jelentése szerint, 2018-ban  Magyarország a 69. helyet foglalja el a 156 országot rangsoroló listán! (Azóta sikerült feltornázni magunkat a 62. helyre!)


Felhasznált irodalom:

https://worldhappiness.report/ed/2018/ A program elméleti háttere


Az Örömteli élet Életmód Program tudományos háttérrel rendelkezik. Alapja a bio-pszicho-szocio-spirituális egészségmodell,  és nagyon fontos szerepet kap a programban a pozitív pszichológia, aminek középpontjában a boldogság kutatása áll.,, Az ember olyan, mint egy nyíló virág: fejlődni és növekedni képes."

                                                                (Carl Rogers)

Sajátítsd el a programot, otthonodban, kényelmesen, online tréning formájában, és legyen Neked is egy egészségesebb, boldogabb, örömteli életed!